tisdag 6 mars 2012

Grillpremiär med fläskkarré

I helgen hade vi grillpremiär med grillning av fläskkarré och majskolvar och det var verkligen efterlängtat kan jag säga! Redan när jag tände grillen så kunde jag känna hur gott köttet skulle bli, till och med doften av tändvätska var fantastisk ;-)

Köttet hade jag några timmar tidigare gnidigt in med rubben som jag köpte på matmässan Passion för mat. Adams rib rubb innehåller ensym från papayan vilket gör att köttet blir jättemört och gott. Majskolvarna är färska majskolvar som jag plockade i höstens självplock, himla goda dom också.

Dagen efter så hade vi mycket kött kvar. Vi hade dessutom köpt ett paket med Libabröd så till lunch fick det bli vår egen variant på kebab. Vi fyllde libabrödet med det grillade köttet, ugnsgrillad pumpa, grönsaker, den goda osten "minimunk" (som vi också köpte på matsmässan) och en god grillsås från Extreme food. Sååå gott blev det! Hur är det med er andra, har ni haft grillpremiär ännu???

2 kommentarer :

  1. Här har det bara gillats inomhus ännu så länge. Längtar efter liite högre temperaturer. Härlig som på dagarna men runt 9 minusgrader på nätterna här i Stockholm.

    Vilka härliga inköp från mässan!

    SvaraRadera
  2. Grillsäsongen får ja nog vänta på minst 1-2 månader ännu, här utanför Jakobstad har vi över en halv meter snö ännu :)

    skogsutfärd med korvgrillning har vi dock perfekt väder för nu. Några minusgrader dagtid å strålande vårvintersol :)

    SvaraRadera