Torsk i ugn med tomat och pestosås

Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- och lättlagad. Med en bebis hängande över armen så måste det gå undan och inte vara allt för avancerat vilket ju förstås inte betyder att det inte blir gott. Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Funkar förstås med annan fisk också som tex lax. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Avsluta gärna med att strö över färska räkor. Servera med ris och en god sallad.

Vill ni ha tips på annan snabblagad mat så kika under etiketten snabbmat så kanske ni kan få lite inspiration ;-)
Rasmus växer för varje dag som går och är snart 2 månader <3

För övrigt så går det bra med lille Rasmus. I helgen som gick så fick vi äntligen vara ute lite mera eftersom det var fint väder. Som alla småbarnsföräldrar vet så är det ju sömnen som blir lidande så här i början. Ibland är man ju så trött så man inte vet vad man heter....men...det går ju över så småningom ;-) dessutom så blir jag automatiskt piggare när solen kikar fram. Har ju också fått börja med mina sådder så smått, ska ta mig an tomatsådderna snart också, återkommer om det längre fram. Vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Det enklaste ÄR verkligen ofta det godaste. Såg ut som en suverän fiskrätt och de där färska räkorna på toppen gav den verkligen guldkant!

    SvaraRadera
  2. Visserligen är det många år sedan mina barn var små men jag minns att man blev en hejare på att fixa saker med bara en hand!

    SvaraRadera
  3. Det både lät och såg gott ut så det kommer jag prova vid tillfälle.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar