Lammkotletter med potatis och bönmos

Ja, då har vi fredag igen. Dagarna springer verkligen iväg när man är föräldraledig. Hittils har det bara varit jag och lille Rasmus hemma men från och med nästa vecka så får inte min stora dotter Isabella vara så många timmar på dagis längre. 15 timmar per vecka är det som gäller, dvs hon blir hemma måndagar och fredagar så då kan vi mysa alla tre, bara pappa som saknas ;-) Hoppas bara att hon inte blir allt för rastlös här hemma med oss, jag kommer ju vara lite låst med en liten bebis förstås.
Stolt storasyster ute och går med lillebror :-)

Ja, ja, tillbaka till maten.....lamm igen då, det har blivit mycket lamm hemma hos oss den senaste tiden men det gör inget för jag tycker det är riktigt gott faktiskt. Dom där som säger att lamm smakar kofta vet inte vad dom snackar om ;-) Häromdagen stod det lammkotletter på menyn och till det så gjorde jag potatis och ett gott bönmos. Supergod kombo!

Lammkotletterna la jag i en marinad bestående av olivolja och goda örtkryddor såsom timjan, rosmarin mm. Pressade även i en vitlöksklyfta. Sedan var det bara till att grilla kotletterna i grillpannan med lite salt och peppar.

Potatisen fick först koka ca 8 min i saltat vatten (delad). Sedan så stekte jag på dom i olivolja tillsammans med två färska lagerblad, några kvistar rosmarin och havssalt. Pressa även över 2-3 vitlöksklyftor. Stek tills dom blir gyllene och knapriga.

Bönmoset är superenkelt, bara till att mixa ihop en burk bönor, jag använde cannelonibönor, ihop med 2 msk olivolja, 1 msk hackad persilja, saft och skal ifrån ½ citron och en riven vitlöksklyfta. Salta och peppra.

Den här potatisen blev riktigt god, testa det om ni inte gjort det tidigare! Trevlig fredag på er allihopa!!

Kommentarer

  1. Lammkotletter som är så gott! Nu blev jag väldigt sugen på att byta ut fredagspizzan...

    SvaraRadera
  2. Grattis till tillökningen! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar