lördag 3 december 2011

Tredje middagen med "Så gott som klart" - Sherrymarinerad fläskytterfilé med potatis- och rotselleripuré

Tredje och sista middagen med Så gott som klart blev en fläskytterfilé rätt med potatis- och rotselleripuré. För er som inte vet vad Så gott som klart är så kika på mitt första inlägg så förstår ni ;-)

Blev glatt överraskad när jag såg att fläskytterfilén var ekologisk, plus för det! Så här gick matlagningen till:

Sherrymarinerad fläskytterfilé med potatis- och rotselleripuré, kummin- och svartvinbärsrödkål samt salviasås.

Innehåll:
Fläskytterfilé: portionsstyckad och marinerad olivoja, sherry, soja.
Salviasås: kalvfond, vitt vin, sherry, salvia, mjölk, grädde, maizena, kryddor.
Rödkål: rödkål, äpple, lök, vinäger, rödvin, svarta vinbär, kryddor, socker, salt.
Potatispuré: potatis, rotselleri, mjölk, smör, salt, peppar.

Jag började med att steka fläskytterfilén i en stekpanna på medelhög värme ca 2 min per sida. Salta och peppra. Sedan fick den gå färdigt i ugnen på 150 grader ca 10 min.

Salviasåsen skulle bara värmas i en kastrull och rödkålen värmde jag i micron. Potatispurén värme jag i en kastrull tillsammans med en skvätt mjölk samtidigt som jag vispade så den blev fluffig.

Såsen, köttet och potatisen var goda, rödkålsblandningen tyckte jag inte var så god, fast jag brukar ju inte gilla dessa smaker heller (sambon tyckte det var gott).  Köttet blev alldeles lagom, inte för torrt.

Slutsats: den här rätten gick nog snabbast av de tre. Fräscha råvaror.

Ja, då var alla middagarna avklarade. Jag tycker att det var god mat, jag gillade kalvfärsbiffarna bäst och det beror helt enkelt på att det var min typ av kryddor, sådana som jag själv brukar använda, dvs medelhavsstuket :-)

Slutsats för alla middagar: Jag kan nog tycka att det kunde ha kryddats lite mer men det är ju förstås bättre med för lite än för mycket, man kan ju välja att krydda lite extra själv. Alla råvaror var fräscha, inga tillsatser. Men.....när jag kikar på priserna för dessa lådor så tycker jag ju förstås att det är i allra dyraste laget. Är ni 4 personer i en familj så kostar en prova på vecka 780 kr, ordinarie pris strax över 1000 kr. Det är ju i mina ögon alldeles för mycket. Men som sagt, för detta får man fräscha, tillsatsfria varor som dessutom är väl förberedda.

Jag vill tacka Spot and Tell och Så gott som klart för att jag fick testa detta spännande koncept!!

2 kommentarer :

  1. Allt lät verkligen toppengott! Nu är inte vi någon stressad småbarnsfamilj, så vi handlar gärna råvarorna själv och matlagning får ta tid, men recepten lånar vi gärna!

    SvaraRadera
  2. Ser jätte smarrigt ute!
    Massa måndagskramar till dig!

    SvaraRadera