torsdag 29 december 2011

Ska det vara så här i slutet av december?

Var ute en sväng i trädgården igår och såg till min förvåning att olika lökar var på väg upp, bland annat så är krokusen uppe. Klematisen har börjat slå ut och rosbusken har bladknoppar. Ska det vara så här i slutet av december? Hur har ni andra det, några vårtecken som dykt upp? ;-)
Som ni ser är också sniglarna vakna ;-)

Nej, klimatet känns lite upp och ner just nu, alltså ännu större anledning till att försöka köpa så mycket miljövänliga varor (eller närproducerade) som möjligt. Blir så less på våran Ica Maxi här i Torslanda, tycker dom tar bort krav-märkta varor för varje gång jag är där. Ibland frågar jag vart dom tar vägen och då får jag som svar att dom inte säljer tillräckligt bra....... Köper inte folk kravmärkt??? Jag kan förstå att man tycker att vissa varor är allt för dyra bara för att dom har kravmärket på sig men många produkter är faktiskt bara några kronor dyrare, där borde man allt kunna försöka bli bättre tycker jag. Hur tänker ni andra??

En av mina klematisar.

En av mina vitlökssorter har växt rejält, hoppas den klarar sig ändå...

5 kommentarer :

 1. Ja, det är verkligen en knäpp vinter. Jag besökte torpet i veckan och det såg ut som om mina syrener tänkte börja "spricka ut" sina knoppar. Många gröna blad är det ... Jag såg på min blogg att för ett år sedan var det typ 50-60 cm snö och kallt.

  Klart man ska köpa krav-märkt och ekologiskt om de inte sätter hysteriska priser. En del blir löjligt dyrt, men det mesta är väldigt överkomligt.

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Jag håller verkligen med! VAr ute en sväng idag också, nu har det blivit lite kallt ändå men det är ändå helt galet! Plockade örter igår till en örtsås, väldigt gott men det känns inte rätt. Och de stackars växterna blir ju helt förvirrade...

  Bra att du tar upp det! /Husmor

  SvaraRadera
 3. Skönt i och för sig med den milda vintern. I Stockholm får vi ju ändå så sällan riktig vinter, det blir mest slask eller halkig is.

  Men jag håller med dig, jätteläskigt med klimatkrisen. Vart ÄR vi på väg?

  SvaraRadera
 4. JA, här nere står rosorna i blom, tusenskönorna blommar fortfarande i gräsmattorna och just nu skiner solen från knallblå himmel...
  Inget fel på sol och blå himmel, men det hade gärna fått vara snö och kallt också, inte 8 grader som det har varit de senaste dagarna...

  Önskar dej ett riktigt gott nytt år

  SvaraRadera
 5. Maten har ju aldrig varit så billig som den är nu i förhållande till inkomst, men någon måste ju betala priset istället och det blir dem som producerar maten som inte får skäligt betalt. Och även miljön får ta smällen. Det handlar om att prioritera. Har man råd att köpa godis, chips, läsk och annat skräp så tycker inte jag att man kan ursäkta sig med att kravmärkt mat är för dyr. Bättre köpa lite dyrare mat som man vet var den kommer ifrån och ta vara på all mat. När det kommer till onödigt, men gott, köper jag hellre fairtrade (eller ännu hellre hantverksmässig svensktillverkad choklad) som ju är dyrare, men som jag då tar mig tid att njuta av än "skräpgodis" som jag bara kastar i mig utan att knappt känna smaken av.

  God fortsättning och tack för att du tar upp miljön i din blogg!

  SvaraRadera