Pasta alla carbonara

Idag blev det väldigt enkel men ändå god mat, dessutom snabblagat, perfekt en torsdag som denna. Pasta alla carbonara betyder tydligen sotarhustruns pastarätt och då syftar man på svartpepparn på toppen. Så hör gjorde vi:

Ingredienser
spaghetti för 4 personer
2 pkt bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
4 msk grädde
100 g riven parmesanost
salt och peppar
persilja

Börja med att koka pastan. Hacka lökarna, strimla baconet och stek i en stekpanna. Blanda ihop äggen med grädden och ca hälften av osten.

När pastan kokat klart så blandar du ihop den med skink och lökblandningen. Blanda sedan i äggröran. Blanda kraftigt en stund så inte ägget stelnar. Toppa med persilja och servera med mer riven ost vid bordet. Salta och peppra.

Kommentarer

  1. Jag har hört att det är kolhandlaren och inte sotaren. Men svart blir det ju iavsett. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar