Detta vet ju redan vi som odlar eget...

Lika god som en rak gurka ;-)
Jag läste en artikel på Aftonbladets hemsida där Mats-Eric Nilsson berättar hur vi som konsumenter blir lurde när vi köper grönsaker och frukt i affären. Det står ju ofta "klass 1" på skyltarna ovanför grönsakerna och vi tror genast att det betyder att det här är en perfekt och god frukt/grönsak. Men så är ju inte alls fallet. Klass 1 står enbart för utseendet. Har inget alls med smaken att göra. Ett bra exempel på detta är ju tex äpplen som Mats-Eric berättar om. Det är ju knappast de perfekt runda, glansiga äpplena ifrån Argentina som är godast....nej, det är våra egna svenska äpplen med lite skavanker här och var.
Mycket godare än en traditionell rund tomat!
Men, att det inte är utseendet som styr hur en grönsak/frukt smakar det vet ju redan vi som odlar eget eller som någon gång handlat från ett grönsaksstånd nere i medelhavet. Dom där krokiga gurkorna eller bönorna eller dom inte helt perfekta tomaterna, dom är ju självklart minst lika goda som dom raka/runda, om inte godare ;-)
Jättegod morot trots sitt utseende ;-)

Kommentarer

  1. Ja, det har ju blivit väldigt omdiskuterat det där med klass 1 och klass 2. Tokigt hur kräsna vi är. En böjd gurka som klass 2. Vem gör något annat än hackar ner en gurka. Galet tycker jag!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar