Internationell matmarknad i Göteborg

Härlig fransk vitlök.
Varje år i augusti så har vi något som kallas "Kulturkalaset" här i stan. Det hette tidigare "Göteborgskalaset" men för några år sedan så bytte det namn, blev lite mer "kulturigt" och om du frågar mig...lite tråkigare :-) Vi brukar ändå förstås åka in och kika på det varje år, hela stan livas upp och alla är glada och goa.

I år fick jag höra att det fanns en internationell matmarknad på kalaset så det var jag ju förstås tvungen att kika på. Blev glatt överraskad för det var en matmarknad helt i min stil. Massor med färsk frukt, ostar, korvar, skinka, marmelader, bakverk mm. Det fanns en del matstånd där det såldes tex thaimat, spansk mat som paella, crepes osv. Mycket smakande blev det och förstås en hel del shoppandes. Tänkte bjuda på lite läckra matbilder så kanske ni blir lockade att gå dit nästa år ;-)
Nötter och annat gott.

Paella i stora baljor.

Grönsaker ifrån Frankrike.

Italiensk nougat.

Italienska bakverk.

Salami.

Parmesanost köpte jag förstås.

Thaimaten såg väldigt god ut!

Fudge ifrån England, mycket goda ;-)
Tips på en annan marknad som pågår just nu runt om i landet är ju Bondens egen marknad. Har inte varit där själv ännu men jag tror den håller på ända till oktober så jag ska nog hinna med det också.

Kommentarer

  1. Den där italienska nougaten köpte jag. Dyr men god! Var så otroligt mycket folk när jag var där så kunde inte kolla så mycket som jag ville. Var på Bondens marknad i lördags. Inte så stor men en hel del gott!!

    SvaraRadera
  2. Ser helt underbart ut.
    Vill ha ALLT!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  3. åååh, tänk om man bodde i närheten av Göteborg och kunde spatsera runt bland allt det där goda <3

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt trevligt ut, älskar marknader, speciellt med mat på:)

    SvaraRadera
  5. Vilken massa mumsig mat! Vi brukar ha en internationell matmarknad i Örebro ett par gånger om året. De har mycket gott, men inte som denna du var på. :-)

    SvaraRadera
  6. Bondens marknad är riktigt fint. Jag går på den i Malmö varje lördag och storhandlar inför hela veckans mat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar