Fiskburgare

Varför inte ta och byta ut dina vanliga hamburgare/pannbiffar mot fiskburgare istället? Det är minst lika lätt att göra som vanliga pannbiffar och dessutom så blir det mycket godare. Många har kanske också svårt att få in fisk i vardagsmaten och då är väl dessa burgare perfekta, funkar garanterat med barnen :-) Så här gör jag mina:

Ingredienser
lax, kolja, makrill, ca 1 kg ihop
1 ägg
1 gul lök
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
skalet från 1 citron
saften från ½ citron
ca 1½ dl hackad dill
fiskkrydda
salt och peppar

Börja med att köra fisken i matberedaren till en fin färs. Blanda ströbrödet med mjölken i en skål. Tillsätt färsen, finhackad gul lök, ägget, citronskalet, citronsaften och hackad dill. Blanda runt och krydda med tex fiskkrydda, salt och peppar.

Låt färsen stå en stund i kylskåpet. Forma färsen till biffar och stek i smör. Servera med tex klyftpotatis, en dippsås och lite grönsaker.

Kommentarer

  1. Ja, varför ska det vara så svårt att få till lite fisk?! Är ju ganska enkelt att tillaga. Funderat på fiskbiffar länge men inte kommit till skott. Ser gott ut!!

    SvaraRadera
  2. Vi brukar göra fiskbiffar på bara lax, har aldrig provat ha i någon annan fisk faktiskt... vet inte riktigt varför. Men nästa gång ska vi vi prova med makrill, det är ju en kanonfisk!

    SvaraRadera
  3. Håller med dig, visst är det gott med fiskburgare ibland. Många utav barnens kompisar som är skeptiskt inställda till fisk brukar gilla fiskburgare.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar