Skörd av vit, röd och gul lök

Japp, nu åkte de upp, vitlökarna. Inte alla faktiskt, tänkte vänta någon vecka med resten. Som vanligt är resultatet blandat. Vissa vitlökar blev jättestora och fina och vissa små och pyttiga.....vet inte varför jag alltid får sådan variation, jag vill ju att alla ska bli bamsiga ;-) Iallafall så har jag nu massor med vitlök som kommer räcka länge även om vi är en storförbrukare av vitlök i denna familjen. Viktigt nu är att vitlöken får ligga på en luftig plats och torka och sedan ska jag förhoppningsvis kunna göra några fina flätor att hänga upp.

Jag tog även upp det mesta av dena gula och röda löken. Mycket har redan gått åt under sommaren men lite var det ändå kvar. I år har lökarna blivit stora och fina så jag är jättenöjd. Ska väl snart börja odla lite mer så man har under året. Dom här knippena räcker ju inte så länge. Samma sak här, lökarna måste torka innan man kan ta in dom.

Jag tror nog att jag ska åka till Säve självplock (där jag bland annat var tidigare i år och plockade jordgubbar) och plocka lite mer lök. Känns ju alltid roligare och kunna använda sådan lök än den trista man hittar i affären.

Har ni andra börjat skörda vitlöken ännu?

Kommentarer

  1. Mina frösådda röda lökar blev små, men naggande goda. Jag tror att jorden var lite för styv för dem. I med mer sand och mull vid nästa lökodling. Vitlökarna ser däremot väldigt fina ut.
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera

Skicka en kommentar