Rosenbönor och grillat

Odlar för första gången rosenbönor i år och har nu börjat skörda. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med dom först men chansade på att det bara var att koka dom precis som man gör med tex haricot verts. Jag skar först ner dom i 2 centimetersbitar, sedan kokade jag dom i saltat vatten ca 5 min. Hällde av vattnet och la i en klick smör tillsammans med lite havssalt. Mums, riktigt gott blev det, vilken smak!

Till bönorna så grillade vi kyckling, squash och lök. Gjorde färskpotatisen i ugnen och serverade det hela med en klick basilikasås. Väldigt gott!

Det är väl i stort sett så här våran sommarmat ser ut nu under semestern, något grillat kött, lite grönsaker och för det mesta färskpotatis....och alltid lika gott. Idag blir det dock något helt annat. Ska ge mig på att försöka göra egen rökt lax i klotgrillen....någon som har något bra tips på hur jag ska lyckas?? ;-) Wish me luck!

Kommentarer