Makrillklämma och besök på Havets hus i Lysekil

Vi fortsätter att äta gott och ha det helt underbart här ute på Käringön. Häromdagen så fick vi "makrillklämma" som består en makrillröra gjord på rökt makrill (egenfångad såklart), gräddfil, majonäs, salt, peppar och dill. Man lägger röran i tunnbröd tillsammans med tex sallad, gurka och citron. Mycket gott!!

Igår så tog vi båtarna till Lysekil och gick på Havets hus, mycket uppskattat av småtjejerna. På vägen hem så såg vi massor med sälar som vi förstås stannade för att kika på och ta lite kort.

Lysekil.

Västkusthamburgare i Lysekil, riktigt gott!

Isabella tog förstås pannkakor :-)
Sälar finns det gott om runt Käringön.
Igår blev det korvgrillning tillsammans med färskpotatissallad och grillad majskolv, kan ju inte gå fel det heller :-)

Imorgon drar vi hem till stan igen men tänkte först försöka ta en tur ut till Måseskär, får se hur det går med tanke på att det blåser en hel del idag.


Vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Rökt makrill (eller rökt fisk överhuvudtaget) var faktiskt ett tag sedan jag åt och det där såg ju väldigt gott ut. Men jag får nog äta klämman utan kläm, så att säga, eftersom bröd inte riktigt ingår i min diet. Men det kan ju vara supergott för det. :-)

    SvaraRadera
  2. Lysekil är min hemstad.. hoppas ni trivdes här :)

    SvaraRadera
  3. Hur lagar man makrilfilé ? Steka eller är den redan färdigt? Aldrig ätit men jag vill prova makrilfilé (behöver inte vara röra)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan tillaga den som vilken fisk som helt. Steka, grilla eller som i det här fallet röka.

      Radera

Skicka en kommentar