Första färskpotatisen!


I lördags så åt vi årets första färskpotatis. Inte egenodlad dock  men svenskodlad iallafall....nej, den var inte billig ;-) men såååå god. Finns det någon härligare smak än färskpotatis? Inte den här tiden på året iallafall. Något att tänka på när man kokar färskpotatis är att det ska vara mycket salt i kokvattnet och då menar jag mycket! Gärna dill också även om jag inte hade det denna gången.

Till potatisen blev det grillad fläskkarré och stekta grönsaker smaksatta med chili och paprikapulver. En mangodippsås blev det också. Jag mixade ihop en halv färsk mango med en burk matyoghurt och en ½ burk creme fraiche, tillsatte en klick mango chutney, ca 1 msk flytande honung, salt och peppar.


Känner att jag har en lite "downperiod" med bloggen just nu. Det kanske inte märks utåt men just nu tycker jag inte det är så där jätteskoj att blogga, ägnar det mesta åt min "fritid" åt trädgården istället vilket ju är jättekul :-) dessutom så blir det mest grillad mat på helgerna dvs inte så mycket "finlagning". Men lusten kommer nog snart tillbaka när jag får börja använda mina egna grönsaker i matlagningen, eller vad tror ni ;-)? Så ni får ha lite tålamod om det inte blir inlägg varje dag framöver!

Kommentarer

  1. Nej, man kan inte vara på topp alltid. Då är det bättre att ta en paus och så hitta tillbaka till inspirationen. Kanske du får ta och starta en trädgårdsblogg istället:)
    Så klart vi har tålamod och väntar tills du känner för att komma tillbaka.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Mycket blandat här, kul blogg, nu är jag följare och kommer tillbaka fler gånger.

    Kram Maggan
    http://vindsromantik.blogspot.com/

    SvaraRadera
  3. åh, jösses vad gott! och nej, det finns nog faktiskt inget godare än nypotatis!

    SvaraRadera
  4. Jag älskar din blogg så du får inte vara "down" för länge!

    Jag är lite nyfiken på din odling. Kan du inte blogga om vad som händer där?

    SvaraRadera
  5. Frejda, tack!
    Tog lite kort på odlingarna idag så det dyker upp imorgon tror jag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar