tisdag 31 maj 2011

Färgglada rädisor


Har ni sett dessa härliga rädisorna! Kul med lite olika färger tycker jag. De som är gula och lila är lite mildare i smaken än dom röda. Så gott att bara äta rakt upp och ner tycker jag. När jag har gjort slut på en rad rädisor så brukar jag direkt så nytt så jag hela tiden har färksa rädisor att skörda.


Jag läste i någon av trädgårdsbloggarna att det gick bra att odla vitkål i kruka och att det dessutom höll kålfjärilen borta, så det har jag testat i år. Hoppas det funkar, någon som har erfarenhet?


Chilin växer på, nu ska den bara bli röd också fast det går ju förstås bra att använda den som grön också. Fick en fråga häromdagen om man kan övervintra chiliplantor inomhus men jag kunde inte ge något riktigt bra svar eftersom jag själv aldrig testat, någon som vet?


Plocksallaten trivs verkligen i det här vädret som är just nu, tror den växer mycket bättre nu än mitt i högsommaren.


Måste ju bara visa min otroligt fina azalea också, den lyser upp trädgården jättefint nu!

Ja, det var lite uppdatering från odlandet. Har fått en hel del produktprover på sista tiden så framöver kommer det några inlägg med produkttest på bland annat bröd och vin ;-)

3 kommentarer :

 1. Jag visste inte att det fanns rädisor i olika färger. Måste bli hur läckert som helst att toppa en sallad med skivor av olika sorter. Jag bara måste skaffa mig ett växthus så jag kan odla lite mer.
  Remsan

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har försökt att svara och tacka för ditt svar men kommentarsrutan har varit försvunnen hos mig, men nu är den tillbaka, så tack så mycket!
  Jag har inte haft tid att ta reda på hur jag ska göra med min lilla chili till vintern men det dröjer tack och lov dit!
  Du har en helt underbar blogg med så mycket fina bilder och många matnyttiga tips. :o)
  Hälsningar Sandra

  SvaraRadera
 3. Hej, jag har övervintrat chili tre år (samma planta) i ljust fönster och den ger fortfarande i år! Inte lika mycket som de första åren, men stadigt.

  SvaraRadera