Pannbiff med tzatziki och quinoasallad

Det blev en hel del grillad mat för oss i helgen som gick. Det är ju så gott med grillat och det behövs inte mycket för att få fram alla goda smaker. En köttbit, en god sallad och en enkel sås och man är hemma☺.

Och så var det ju då det här med gasol- eller kol/brikettgrill…… Jag har båda delarna och använder dom nog lika mycket. Ska jag grilla mycket olika saker, tex grönsaker så tycker jag gasolen är enklare, mycket pga att grönsakerna gärna vill falla ner mellan gallret. Godast grillsmak blir det nog ändå på kolgrillen. De här pannbiffarna som vi gjorde i söndags gjordes på just kolgrillen. Använder ni andra gasol eller kol/brikettgrill??

När jag gör pannbiff så smakar de faktiskt olika från gång till gång. Jag slänger i lite av varje, ibland har jag hackad lök i, ibland fetaost men denna gång blev det ett ägg, salt, peppar och en kryddblandning som jag hittade i kryddskåpet bestående av massa olika kryddor och en skvätt barbequesås. Bara att mixa ihop och forma till biffar. Låt gärna blandningen stå till sig någon timma innan du gör pannbiffarna.

Quinoasalladen är väldigt enkel, bara att koka quinoan, blanda till en dressing bestående av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och häll över den varma quinoan. Skiva lite grönsaker, jag tog tomat, gurka, röd lök, fetaost och purjolök och blanda ihop.

Eftersom vi ville ha lite hamburgerstuk på biffarna och jag försöker köra lite mer GI-vänligt nu för tiden så tog vi surdegsbröd till bröd istället för vanliga hamburgerbröd. Mycket godare faktiskt och som sagt, lägre GI. Dela bröden i två delar, pensla på lite olivolja och grilla någon minut på varje sida. Servera hamburgarna med sallad och tzatziki. Gott, gott!!


Kommentarer

  1. Jätteinspirerande blogg!
    Keep up the good work!

    /Marina

    SvaraRadera
  2. Ser surpergott ut. Såå många fina recept:)
    Maria

    SvaraRadera

Skicka en kommentar