tisdag 26 april 2011

Grillad lammstek


Vilken otroligt härlig påskhelg det har varit. Vi har ätit lamm på längden och på bredden och på självaste påskafton var det dags att presentera lammsteken. Jag har gjort lammstek på några olika sätt hittils men den här gången valde jag att grilla den i klotgrillen med indirekt grillning.

Jag smetade in den med en blandning bestående av pressad vitlök, en italiensk gourmetkrydda, salt, peppar och olivolja och sedan la jag den i mitten av grillen med briketterna på sidan av grillen. I med en stektermometer och grilla tills den visar ca 60 grader. Mmmm, det blev riktigt gott!


Till lammet blev det potatis som jag först kokade i 7 min, sedan la jag dom i en ugnsform, pressade över en vitlöksklyfta, olivolja, salt, peppar och färska kvistar av rosmarin och timjan. In i ugnen på ca 175 grader i ca 20 min, öka sedan ugnen till grill och kör tills potatisarna får fin färg.

En fräsch sallad, grillat surdegsbröd och god pesto till och middagen var komplett :-)

3 kommentarer :

  1. Vi grillade också lammstek igår! Lamm är som bäst när det grillas. Så underbart.

    SvaraRadera
  2. Remsan, ja, det var väldigt gott när man grillade det, hade inte testat det innan.

    SvaraRadera