onsdag 30 mars 2011

Vår i växthuset

Nyplanterad och än så länge inne i växthuset.
Jag har alltid bubbelplast i mitt växthus på vintern och nu på våren innan jag har tagit bort det så blir det väldigt varmt där inne på dagarna när solen skiner. Har kollat in termometern på kvällen och ser att det varit upp emot 35 grader! Lite väl varmt förstås men jag vågar inte ta bort plasten ännu eftersom det fortfarande är minusgrader på natten.
Vindruvans små söta knoppar ;-)
Växterna börjar iallafall så smått vakna till liv där inne. Min vindruva börjar få knoppar, olivträdet verkar ha klarat vintern hur bra som helst (förra vintern tappade den alla blad). En liten krukros som har stått grön och fin hela vintern, visserligen med några löss på ;-) men den börjar nu växa.

Mitt olivträd som faktiskt tappade alla sina blad förra vintern har trivts jättebra den här vintern.

En liten krukros som har varit grön hela vintern.
Köpte hem några påskliljor och penséer förra helgen och dom har nu efter att ha stått i växthuset en vecka fått komma ut. Dom tål ju några minusgrader så nu är det ingen fara.
Där gjorde sig den krukan bra! Nu är våren på G!!

4 kommentarer :

 1. Jag har en dröm om växthus, jag skulle så gärna vilja ha ett stort fint, lite äldre design men tyvärr har jag så väldans många andra drömmar som får gå före :)

  SvaraRadera
 2. åhh drömmmer mig tilll ett växthus

  SvaraRadera
 3. Åh, så mycket vår är det definitivt inte på vår odlingsfront! Jag misstänker dessutom att vårt olivträd kolat vippen. Har klippt ner det så att endast stammen är kvar. Önskar att den såg lite mer ut som din. :-)

  SvaraRadera
 4. Härlig vårstämning!!!
  Trevlig fredag önskar fröken Dill

  SvaraRadera