Nej, det här är inget våffelrecept!


Ja, jag vet att det är våffeldagen idag och det har bloggats om våffelrecept hela veckan tycker jag. Jag äger inte ens ett våffeljärn så tyvärr blir det inget sådant recept idag ;-) Jag tror nog ni klarar er utan det!

Nej, jag bjuder på en härlig bit lax med kantarell- och ärtrisotto istället. Det låter väl mycket bättre ;-)

Om vi börjar med laxen. Jag kryddade laxfileérna med salt och en himla god italiensk gourmetkrydda som jag hittade häromveckan när jag var i min favoritkryddaffär. Kryddan består av tomat, vitlök, peppar, oregano, lök, koriander och basilika. Ja, ni hör ju hur gott det låter! Jag ringlade över lite olivolja och grillade dom i min grillpanna.

Ingredienser risotto
1 st stor scharlottenlök eler en gul lök
3 dl arborioris
olivolja
1 dl vitt vin
ca 8 dl hönsbuljong
ca 2 dl ärtor
ca 2 dl stekta kantareller
en näve riven parmesanost
en klick smör
flingsalt och svartpeppar
lite hackad persilja
Börja med att hacka löken. Fräs tillsammans med riset i olivolja i en kastrull några minuter. Tillsätt vinet och låt det koka bort. Tillsätt sedan buljongen lite i taget, rör emellan varje gång. Buljongen ska ha kokat bort innan du häller i nästa skopa, tar ca 20 min.

Häll i ca 2 dl ärtor, dom behöver inte förkokas. Lägg även i dom förstekta kantarellerna. Häll i en klick smör och en näve riven parmesanost. Krydda med salt, peppar och persiljan. Servera med laxen. Riv lite parmesanost över det hela. Kanske kvällens fredagsmiddag??

Kommentarer

  1. haha, håller med - det är våfflor i varenda blogghörna den här veckan :=)

    hoppas du får en finfin helg!

    SvaraRadera
  2. Det här låter också gott. men våfflor är också goda. jag äger heller inget våffeljärn så mamma får bjuda mig på våfflor. :)

    SvaraRadera
  3. Jag käkar GI-mat just nu så då passar ditt recept mycket bättre än våffel-recept - jag förutom riset då ... ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar