Middag med goa vänner


Ja, förra lördagen hade vi kompisar över på middag. Katja är en barndomsvän och vi har känt varandra sedan tonårstiden. Vi har hållt ihop genom åren och har alltid haft kul ihop. Nu har vi familjer båda två med allt vad det innebär och det kan faktiskt gå några månader emellan våra träffar men när vi träffas är ändå allt som förr. Bara goa minnen och glada skratt, visst är det härligt med vänner som hänger kvar även om tiden inte alltid räcker till!


Ja, vi bjöd ju förstås på något att äta när dom var här. Det blev parmalindad kycklingfilé med balsamicosås och rotfrukter i ugnen. Till efterrätt blev det blåbärscheesecake. Receptet på den hittar du här.

Parmalindad kycklingfilé är ju superenkelt men så gott tycker jag. Jag började med att skära en liten ficka i filén och där klickade jag i lite hemgjord pesto. Saltade och pepprade och sedan lindade jag in dom i parmaskinka. Sedan lägger man filéerna i en ugnsform, drisslar över lite olivolja och in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Balsamicosåsen är riktigt ljuvlig och så här gör man:

Ingredienser balsamicosås:

3 msk balsamvinäger
ca 4 dl rött vin
3 msk kalvfond
1,5-2 msk socker
1 msk maizena
2 msk smör

Smält sockret i en kastrull och tillsätt sedan vin, fond och balsamvinäger. Låt småkoka i ca 10 min. Blanda maizenan med lite vatten och blanda i såsen. Precis innan servering så blandar man i smöret. Dubbla receptet om ni är många.

Ugnsbakade rotfrukter vet ni väl hur man gör vid det här laget va? Blir rätt så mycket av den varan här hemma och jag tror jag har skrivit receptet massor med gånger ;-)

Ja, nu har vi fredag igen och den här helgen har vi inget inplanerat. Jo förresten, det blir en tripp till Plantagen för att köpa jord och för att kika in lite nya trädgårdsmöbler. Vårkänslorna börjar infinna sig! Ha en go helg!

Kommentarer

  1. balsamicosås låter som en riktig höjdare! bokmärker omedelbart.

    hoppas ni får en fin helg! trots snön...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar