Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat



Gjorde ett av mina favoritbröd häromdagen. Har bloggat om det tidigare men det är så otroligt gott så jag vill tipsa er om det igen ;-)

Det går ju att variera med olika nötter, man kan ha i torkad frukt, yoghurt istället för filmjölk osv. Bara till att röra ihop alla ingredienserna och sedan i en form och in i ugnen. Perfekt när man inte har tid med jäsning osv. Bikarbonatet har man i istället för jäst. När bikarbonatet blandas med en syra (filmjölken) så jäser brödet.

Till ett bröd behövs:
6 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl hackad mandel
½ dl hackade valnötter
½ dl hackade hasselnötter
1½-2 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö i lite grahamsmjöl. Hacka nötterna.

Min nöthackare från 70-talet fungerar utmärkt ;-)

Blanda alla ingredienserna utan pumpafröna i en skål. Häll smeten i formen och strö över pumpafröna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Kommentarer

Skicka en kommentar