Pad Thai med räkor

Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället ;-)

Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang. Sedan är jag väl rätt så övertygad att den ändå inte smakar som den gör om man skulle beställa samma rätt i Thailand ;-) Så här gjorde jag:

Ingredienser
2 pkt risnudlar
1 gul lök
2 st röda paprikor
1 röd chilifrukt
1 burk böngroddar
6 dl färdigskalade räkor
5 msk fisksås
1½ msk socker
4 ägg
färskpressad limejuice från en lime
hackade jordnötter
hackad färsk koriander

Koka nudlarna enligt förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. Strimla löken och paprikan. Finhacka chilin. Häll av böngroddarna. Grovhacka jordnötterna och koriandern.


Fräs lök, paprika och chili i olja i en wok ca 3 minuter. Tillsätt böngroddarna, fisksåsen, socker och nudlarna och blanda runt väl. Låt nudlarna bli varma men se till så att dom inte fastnar i botten.

Knäck i äggen i woken, rör runt efter ca 1minut, blanda runt tills äggen stelnat. Blanda i räkorna och limejuicen.

Toppa det hela med jordnötter och koriander och njut!

Kommentarer

  1. Gu så gott det låter....hungrig!! :-)

    SvaraRadera
  2. mums så gott.. i fredags åt jag sushi för andra gången i mitt liv. Första gången i Karlskrona och fick ingen WOW upplevelse men ty ckte det var helt okej. Sen i fredags testade vi i Kalmar och jag blev så oerhörd besviken för det var inte gott alls.
    Däremot handlade vi hem alla grejerna (utom mattan) så nu ska vi göra det hemma istället :)

    SvaraRadera
  3. Jag såg också det där receptet i buffé och tänkte att jag skulle prova det. Ser jättegott ut.

    SvaraRadera
  4. Ger oss längtan till sommarens semesterresa, då ska vi käka thaimat på kors och tvärs! Men tills dess så kanske vi skulle prova på detta:)

    SvaraRadera
  5. vi brukar köpa pad thai från ett ställe på vasagatan, och den är så galet god! av någon anledning har vi aldrig gjort det själv ännu. skäms på oss!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar