måndag 24 januari 2011

Vaniljpannacotta med flädermarinerade hallon


Mmmmm, att en så enkel dessert kan vara så otroligt god! Pannacotta kan man förstås smaksätta på många olika sätt men den här med bara vaniljsmak är ju det sk orginalet. Till pannacottan blev det hallon som jag bara marinerade i flädersaft (min egengjorda).

Ingredienser för 3 portioner
3 dl vispgrädde
½ dl socker
1 st vaniljstång
1-2 st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten under tiden som du gör resten. Börja med att snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden och sockret med fröna och vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg i dom, rör runt en stund tills dom löst upp sig helt och det blivit lite tjockare.

Häll upp i formar eller glas, in i kylen i 3-5 timmar, titta efter när dom stelnat. Dekorera med hallonen och njut!

5 kommentarer :

  1. Jag tror att pannacotta är den bästa desserten jag kan få! Så himla gott! Just nu är jag helt galen i saffranspannacotta... Mmmm...

    SvaraRadera
  2. Nu längtar jag ännu mer efter sommaren. Fläder!!

    SvaraRadera
  3. Det ser jättegott ut! Men hur marinerar man hallonen?

    SvaraRadera
  4. Man lägger helt enkelt hallonen i en skål tillsammans med flädersaften i någon timme. Klart! ;-)

    SvaraRadera