Trött på smaklös färs......?

Är du som jag trött på den smaklösa färsen som man köper i mataffären? Testa att köpa kött ifrån någon närliggande gård om du har eller varför inte testa att beställa en köttbox från tex Gröna gårdar.......

När vi köper nötfärs så köper vi för det mesta på Björlanda Gård här hemma som föder upp Highland cattle kor. Magert och smakrikt kött, korna går ute året om och och äter gräs mm. Häromdagen testade jag dock nötfärs ifrån Gröna gårdar, kravmärkt och uppfödda på endast gräs och örter. Riktigt bra färs tycker jag, har ni testat? Man kan beställa köttboxar på deras hemsida, både från nöt och lamm. Kanske man ska testa en lammbox.....

Dom här goda köttbullarna gjord på färs ifrån Gröna gårdar gjorde vi i söndags ihop med en enkel tomatsås, pasta och riven parmesanost, supergott!


Med lammfärs är det ju gott att göra lammfärsbiffar med fetaost i eller varför inte moussaka! Nedan en bild på lammfärsbiffar, brun sås och potatis som vi gjorde häromdagen.


Hur gör ni andra, köper ni allt kött i eran vanliga matbutik eller köper ni någon annanstans???

Kommentarer

  1. När det gäller kött köper vi tyvärr det mesta i vanliga matbutiken. På sommaren försöker vi åka ut till gårdsbutiker, men det är inte helt lätt att få tag i kött.

    Grönsaker köper vi däremot massor av i gårdsbutiker och på bondens marknad.

    SvaraRadera
  2. Fasen, det måste jag kolla upp om köttleverans finns i vår ände av landet. Vi köper fisk så. Jag tycker det är perfekt. Är så dålig på att ta omvägen runt gårdsbutikerna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar