Snart är det dags för första sådderna...

Trot eller ej men det är faktiskt snart dags att börja så dom första fröerna. Tex så ska man så chili i januari för att kunna njuta av färdiga chilifrukter under sommaren. Något annat som man också ska så i januari är kronärtskocka vilket jag faktiskt tänkte försöka mig på. Får se vilken fröfirma som kan tänkas ha dom....

På tal om fröfirmor så finns det förstås en hel del att välja mellan. En firma som jag alltid beställer ifrån är Impecta. Förra året så beställde jag för första gången ifrån Gourmetgarage vilket jag blev väldigt nöjd med, dom säljer fröer ifrån italienska grönsaker och det är mycket fröer i varje påse vilket gör att jag i år faktiskt inte kommer att behöva beställa lika mycket eftersom jag har massor kvar av en del sorter.

Inför varje säsong så planeras det alltid lika mycket, allt ska bli så bra och allt ska växa så fantastiskt mycket och snabbt ;-) Tyvärr är det ju inte riktigt så lätt som det låter, men det är ju det som är en del av charmen med odling, ibland lyckas man och ibland blir det inte riktigt lika bra ;-) Men i år, i år ska allt bli jättebra!

Har ni andra också börjat planera? Sår ni något under januari?







Kommentarer

  1. Spännande!! Dock ingen trädgård att planera med så jag får följa ditt odlande och drömma!!:)

    SvaraRadera
  2. Vill oxå ha en trädgård så man kan göra lite odlingsplaner, men som Sofie så får vi följa dina istället! Kronärtskocka har vi gärna odlat och örter i massor.

    SvaraRadera
  3. Helt otroligt egentligen hur tidigt man får börja med dom första fröna :) ska bli spännande dom inkommande månaderna att få se dina uppdateringar :)

    trevlig fortsättning och gott nytt år!

    kram Stina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar