Thaimat med kyckling


Efter förra veckans tastecasting med Santa Maria så fick vi ju en goodiebag fylld med diverse godsaker. Bland annat en kryddblandning som jag nog tror dom flesta känner igen, Paneng red curry spice mix men även en annan som iallafall inte jag har sett tidigare, Wok sause oyster & garlic flavour.

Jag valde att göra två olika rätter eftersom vi hade rätt så mycket kyckingfilé, dessutom så är det ju så dom gör i Thailand, dom äter allt som oftast en buffé med olika rätter istället för en singel rätt vilket ju är rätt smart och roligare också.




Ingredienser till Paneng:
ca 400 g kycklingfilé
1 påse Paneng red curry spice mix
sockerärter
1 burk kokosmjölk
matolja

Strimla kyckingen i tunna skivor. Woka kyckingen i några matskedar olivolja tills de fått lite färg. Tillsätt sockerärtorna.

Häll över kryddblandningen och kokosmjölken, låt koka upp.
Servera med nudlar eller ris.



Ingredienser till Oyster och garlic wok:
ca 400 g kycklingfilé
1 röd paprika
1/4 vitkålshuvud
1 påse wok sauce oyster och garlic
matolja

Strimla kycklingen i tunna skivor. Woka kycklingen i några matskedar olivolja tills de fått lite färg. Tillsätt strimlad paprika och vitkål. Woka några minuter. Tillsätt wok saucen och låt koka upp. Servera med nudlar eller ris.





Dom här två flaskorna ovan ingår i Santa Marias premium sortiment. Flaskorna är mjuka, bara till att vända om och trycka ut det man vill ha. Den ena flaskan är en vanlig sweet chilis sauce gjord på röd chili och vitlök men den andra såsen är en sweet chili sauce gjord på gul chili och ingefära. Jag föredrar nog den vanliga smaken men den med ingefäran gick hem hos sambon. Dessutom mycket smartare med plastflaskor än dom i glas som bara blir söliga.

Kommentarer

Skicka en kommentar