Fläskfilé i ostsås


Den här rätten är riktigt bra, den går att variera i det oändliga, man kan ta kyckling eller fisk istället för fläskfilé och man kan välja olika smaksättningar på såsen som man häller över. Den här gången valde jag matlagningsgrädde ihop med Philadelphiaost smaksatt med soltorkade tomater och pesto, den är riktigt god den sorten, passar även bra på toast ;-)

Ingredienser
1 st fläskfilé
körsbärstomater
1 pkt fetaost
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt philadelphiaost med soltorkade tomater och pesto
salt och peppar
oregano
smör

Börja med att salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i en stekpanna i lite smör. Ta upp den och skiva i 1 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i en ugnsform.



Dela tomater och fetaost och strö över köttet.

Värm matlagningsgrädde och philadelpiaost i en kastrull och häll det sedan över köttet. Strö över torkad oregano.



In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Kolla så köttet är klart innan du tar ut det.



Servera ihop med tex pasta. Lättlagat och gott!

Kommentarer

  1. Mums så gott det ser ut! :-) Har inte testat nya philadelphia osten men verkar ju hur god som helst!

    SvaraRadera
  2. mums detta verkar vara en höjdare=)måste jag pröva!

    shopping och tävling tips
    www.frokenm.se och http://lillagroda.blogg.se/index.html

    Mvh
    /anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar