Hummerpremiär!!


Nu är det hummerpremiär igen, imorgon den 27 september kl.07.00 går startskottet. Min sambo Jonny och Christian ska iväg i år igen och försöka dra upp några stycken (förhoppningsvis många!).

Här på västkusten är hummerfisket en stor tradition, enligt GP så finns det ca 9000 st hummerfiskare varav 98% är fritidsfiskare. Varje person får ha max 14 tinor och i år får man fiska mellan den 27 september till den 30 april 2011.

Förra året fick vi 27 st humrar på 10 tinor som delades på två familjer så vi åt rätt så mycket hummer, vi sparade förstås några stycken till nyårsafton för att kunna göra hummersoppa. I år har vi 17 tinor! Första hummern som såldes på fiskeauktionen förra året gick för 1100 kr kilot, vi får se vad det blir i år.

Här kommer lite bilder ifrån förra årets hummersäsong:

En härlig kall morgon i oktober:

Det svarta guldet:

Härligt röda hummrar:

Kommentarer

  1. Åh..... hummer som är så himla gott! Vi har inga tinor alls, vet att pappa försökte någon gång men utan resultat. Någon gång har vi fått i nät men det är så kallt på havet nu ;) Lycka till med fisket och hoppas ni får många humrar i tinorna :)

    SvaraRadera
  2. Att du bara kommer dig för att lägga upp sådana här bilder ;-) Blir grymt avundsjuk och sååå sugen på hummer. Och färsk dessutom!

    SvaraRadera
  3. Ser härligt ut! Hummer har vi inte ätit i helgen, men väldigt mycket annat gott på vårt besök i Smögen: krabba, räkor, havskräftor och blåmusslor. Fast försäljaren sa att musslor inte heter musslor på västkusten utan "shel" (stavning?). Något du känner igen?

    SvaraRadera
  4. Ja, det har sina fördelar att bo på västkusten.:-) Här bor jag långt från hummerfiske, men jag får väl gå till fiskhandlaren och köpa mig en, för gott som 17 är det ju.

    SvaraRadera
  5. Freedomtravel: nej, shel har jag aldrig hört, kanske bara fiskarna som kallar dom så, sedan har dom ju lite annorlunda snack uppåt Bohuslän än här i Göteborg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar