Fiskhamnsfestivalen

Igår var vi på Fiskhamnsfestivalen nere i Fiskhamnen här i Göteborg, Fiskhamnen som i år fyller 100 år!

Det finns mycket kul att titta på och köpa på festivalen men det var rätt så svårt att ta sig fram på området eftersom det blev så otroligt mycket folk.

Vi började med att äta en bit smörgåstårta och efter det så gick vi in i auktionshallen för att titta på alla fiskar och även SM i sjömat som höll på under hela dagen. Gör ett inlägg om det senare.

I mitten fanns en otroligt stor fiskdisk som gick i en cirkel med fiskhandlarna i mitten. Man fick en chans att titta på alla fiskar och förstås köpa fisk också.

Nedan ser ni några bilder ifrån den långa fiskdisken, bland annat havskatt, bergtunga, färdigfiléad torsk och lax mm.




Det var uppträdande av diverse artister, barnen fick ju också sitt såklart, hoppborg, karusell, rutchkana.

Sedan fanns det förstås olika stånd där dom sålde diverse fiskprodukter, salt, kryddor mm.

Nedan ser ni salt ifrån Jozo i olika smaker och former.

Klädesholmen hade också försäljning på sin goda sill och kaviar.

Sjöräddningen fanns på plats med två av sina båtar som man fick gå ombord på.


Ostronförsäljning fanns också. Jag tycker det är jättegott med ostron och var förstås tvungen att köpa 2 stycken, mmmm, en smak av havet! Tycker ni om ostron??



Jag köpte ju förstås litegrann också, salt, kaviar från Klädesholmen och sill från Klädesholmen och Prinsen.


Vi hade en jättetrevlig dag i Fiskhamnen och vi kommer gärna tillbaka nästa år!!

Kommentarer

  1. Nu önskar jag ju att jag hade kommit ner dit, men man blir dragen och sliten åt alla håll, haha. Jag är ju en stor fiskälskare.

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig festival. Speciellt om man gillar fisk och skaldjur och det gör man ju. :-) Jag är lite avis på er som har så nära till riktigt färska råvaror från havet.

    SvaraRadera
  3. Visst var det din tomatmarmelad på bilden häromdagen - utsökt! Tack för toppenrecept!

    SvaraRadera
  4. Men jag vill OCKSÅ gå på fiskhamnsfestival!!

    SvaraRadera
  5. Var också där med familjen. Jättetrevlig tillställning. Och köpte Jozo salts nya smaksatta flingsalter, Provence, Venezia och Citrus. Fantastiska!!! Äntligen ett smaksatt flingsalt med riktiga kryddor och inget äckligt som Falksalts konstiga salter. Ett litet tips. Tog torskfile och rubbade in Provence lite lätt med lite olivolja. Oj va gott! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar