Filmjölksbröd



Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med ;-)

Man kan variera fröerna och nötterna och ta dom sorterna man tycker om, filmjölk eller yoghurt spelar heller ingen större roll. Så här gör jag:


Till ett bröd behövs:
6 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl hackad mandel
½ dl hackade valnötter
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö i lite grahamsmjöl. Hacka mandlar och valnötter. Blanda alla ingredienserna utan pumpafröna i en skål. Häll smeten i formen och strö över pumpafröna. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Kommentarer

  1. Gott med mycket nötter och frön i! Älskar den här typen av bröd men gör alltid precis likadant, kanske ska testa ditt recept nästa gång istället.

    SvaraRadera
  2. Icke-jäsbröd tillhör våra favoriter när det gäller bakning. Snabbt, enkelt och många olika variationer. Bra med mycket innehåll, som du har, man håller sej mätt länge.

    SvaraRadera
  3. Älskar filmjölksbröd! mycket nötter ska det vara i mitt:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar