Torka kryddor


Att torka kryddor är inte ett dugg svårt. Allt som behövs är lite snöre och plats på gardinstången! Jag brukar själv varje år torka rosmarin, timjan, salvia och oregano. Bara till att klippa av några stjälkar och vira snöre runt och hänga upp. Låt hänga tills kryddorna har torkat riktigt och sedan smular man ner dom i en glasburk, färdiga att användas och förgylla din mat!Det finns även många kryddor som man kan frysa in. Hacka kryddan (dill, basilika,persilja, gräslök) och lägg i påsar eller smålådor, enkelt att ta fram det man behöver sedan till vintern.

Jag köpte en stor bukett med dill billigt och den tänker jag hacka ner och förvara i påsar.


Hur gör ni andra? Torkar ni också era kryddor?

Kommentarer

 1. Ja, absolut. Torkar och fryser in vissa. Perfekt att ha till hands. Persilja och dill fryser jag in i massor, går åt hur mycket som helst året runt hos oss. Kollar man på priserna på de frysta krydorna så är det inte direkt billigt heller, så det är perfekt att odla på sommaren och fylla frys och skafferi!!!

  SvaraRadera
 2. Här har juh allt fått vara i år, men över vägen där gubbens föräldrar hade en liten stuga för många år sedan växer kummin och det har gubben satt på tork ;)

  men du gumman... grymt massa gottit du satt upp sen sist jag var här inne... jag blev skiiiiiit HUNGRIG!!!!! ^*kurr kurr*

  Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Jag brukar också torka och jag önskar jag hade bjälkarna i taket i köket och inte på vår 3 våning där vi har vardagsrum! Det hade sett härligt ut. jag fryser också in så man har till senare behov! Gurkörtsblommorna fryser jag in i isbitar, mest för att det är så snyggt! ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag borde göra det för de växer som ogräs här hemma och man hinner inte förbruka allt

  SvaraRadera
 5. Nu, sommartid, då använder jag örterna varje dag, men jag är otroligt dålig på att frysa in eller torka, men i år ska jag i alla fall ta mig i kragen och frysa in dill, basilika och persilja.

  Broccolisoppa är en favorit hemma hos oss, näst efter nässelsoppa är det barnens favoritsoppa.

  /Åsa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar