lördag 7 augusti 2010

River Cottage - Det goda livet


Har precis upptäckt det härliga mat och odlingsprogrammet "Det goda livet" som visas på SVT. Har missat en massa program (på måndag visas del 10 av 12) vilket inte är speciellt konstigt med tanke på att det visas kl 18.15 på eftermiddagen!! Tur att det finns SVT play. Tyvärr så tar dom ju bort avsnitten efter ett tag men just nu så finns det iallafall avsnitt 6-9 att titta på.

River Cottage som är orginaltiteln på serien började att visas i England redan 1998 och den handlar om att odla sin egen mat, mycket ekologiskt, att leva efter årstiderna, köpa det som man inte kan odla så nära hemmet som möjligt, lokalproducerat. Hugh Fearnley-Whittingstall som leder programmet är tex ute och fiskar sin egen fisk i så gott som varje program, han visar sedan hur man tillagar fisken. Hugh är utbildad kock, journalist, programledare och självlärd amatörjordbrukare. Han odlar grönsaker och föder upp djur på River Cottage, det han inte har själv köper han av grannarna.


Man får se mycket av Hugh´s egna grönsaksodlingar, han gör inläggningar, visar hur många olika sätt det finns att tillaga grönsakerna på och han försöker få engelsmännen att förstå hur viktigt det är att äta ekologisk och närproducerad mat. För mig som älskar att odla mina egna grönsaker och sedan tillaga dom på olika sätt är detta programmet verkligen en riktig höjdare!! Har du missat det så gå in på svt play och kolla in dom senaste avsnitten.

Bilderna lånade ifrån RiverCottage.net och SVT.

3 kommentarer :

 1. Åh vilket trevligt program! Har inte sett det tidgare, 18:15 är klart! :-)

  SvaraRadera
 2. jag älskar den mannen!!!
  river cottage är en bra serie

  SvaraRadera
 3. Har ni missat somamrens program eller vill se tidigare program (Escape to River Cottage med mera), finns de alla på dvd!

  SvaraRadera