Kyckling- och kantarellpaj


Var ute och plockade kantareller häromdagen igen. Vi har fryst in en hel del men denna gången valde jag att använda dom i kycklingpajen som jag hade planerat att göra sedan tidigare. Squash har jag i överflöd så den fick också komma med i pajen.

Ingredienser pajdeg
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
125 g smör
3 msk kallt vatten

Övriga ingredienser
3 st kycklingfileér
2 st små squash
kantareller
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
2 ägg
timjan
flingsalt och svartpeppar
tomater
fetaost

Börja med pajdegen. Häll upp mjöl och salt i en skål. Lägg i smöret, kylskåpskallt, skuren i mindre bitar. Använd fingertopparna och finfördela smöret. Tillsätt vattnet och blanda ihop.

Tryck ut degen i en ugnsform med kanter, det ska täcka botten och kanterna. Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå i kylen en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 min i 225 grader.

Pajfyllningen: hacka lökarna, dela kycklingen i mindre bitar. Stek löken och kycklingen i lite smör i en stekpanna. Skiva squaschen och tillsätt i stekpannan. Stek kantarellerna i en annan stekpanna några minuter tills vätskan försvunnit, tillsätt dom sedan till kycklingen. Krydda med timjan, flingsalt och svartpeppar.

Blanda ihop äggen och creme fraichen och häll över kycklingblandningen.

Häll hälften av blandningen i formen, skiva några tomater och lägg över, ta hälften av fetaosten och strö över tomaterna. Fyll på med resten av kycklingblandningen. Avsluta med fetaost och tomater igen.

Grädda ca 40 min i 200 grader.

Servera med en sallad.

Kommentarer

  1. kantareller är juh bara ett måste med paj.. åhhh det är sååå gott! denna såg riktigt läcker ut ;)

    SvaraRadera
  2. Wow! Och vilken fin höjd det blev! *kurr kurr*

    SvaraRadera
  3. ojojoj det där måste jag absolut prova. ser helsmarrigt ut

    SvaraRadera

Skicka en kommentar