torsdag 5 augusti 2010

Krabbfiske och besök på Måseskär


Vi har varit på Käringön i några dagar och bott hos goda vänner som har hus där. Vi hade 4 härliga dagar i härlig Bohuslänsk miljö, har du varit på Käringön så vet du vad jag pratar om.

En av dagarna så blev det besök till Måseskär och Måseskärs fyr. Måseskär är en fyrplats som ligger utanför Käringön. Vi tog oss upp i den 27 meter höga fyren (som inte används längre) och därifrån hade vi världens utsikt!

Lite info om fyren fanns att läsa och bredvid skylten fanns ett skåp med nyckeln till fyren som man fick låna.Utsikten!Detta är den fyren som används idag:Efter detta så tog vi upp en krabbtina som sedan tidigare var lagd utanför Måseskär, full med härliga stora krabbor. Dessa kokade vi när vi kom tillbaka och åt tillsammans med lite räkor och vitlöksbröd, mycket smarrigt.Nyfångade krabbor:
Mycket krabba blev det:Har alltid varit en skaldjursfanatiker, krabba har jag alltid tyckt varit gott även om man aldrig kan veta vad det är för kvalité på dom innan man öppnar dom. I slutet av september är det hummerpremiär och då blir det förhoppningsvis hummer igen ;-) Hummer är ju förstås favoriten bland skaldjur, vilken favorit har du??

6 kommentarer :

 1. Krabba, definitivt krabba!! Men, den ska vara nykokt, inga vaccade historier.

  Mums

  SvaraRadera
 2. Dags att ta sig till västkusten nästa sommar! Ser jättemysigt ut!

  SvaraRadera
 3. Räkor, räkor, räkor och åter räkor! Skulle nog kunna äta det varje dag!

  SvaraRadera
 4. Krabba, en välfylld med god sås och vitlöksbröd, öl.
  Jag gillar alla skaldjur, bara de är färska och nykokta.
  Havskräftor är också en av favoriterna.

  SvaraRadera
 5. Har man möjligthet att få SÅ färska skaldjur så är allt gott! Jag har svårt att välja någon favorit. Men visst en färsk hummer är ju underbart.

  SvaraRadera
 6. Fina bilder! Fiskat krabbor har jag aldrig gjort, men skulle bra gärna vilja!

  SvaraRadera