Hamburgare på Highland Cattle


Vi brukar ju för det mesta handla allt vårat nötkött på Björlanda Gård som föder upp Highland Cattle kor och sedan säljer köttet i sin köttbutik. Dom har haft stängt under sommaren men i lördags så öppnade dom upp igen. Köpte på oss en hel del färs som vi fick malet medans vi väntade, färskare än så kan det knappast bli ;-). Gården ligger ca 2 km ifrån oss, så närproducerat som det bara kan bli!

Väl hemma så valde vi att göra hamburgare på grillen. Det som är bra med det här köttet är att det smakar så mycket i sig så man behöver inte ha i allt för mycket saker, jag valde salt, peppar och lite franska örter och ett ägg. Skär upp lite goda tillbehör, vi hade sallad, lök, avocado, tomat, ketchup och hamburgerdressing.

Lite hög kanske ;-)


Nu för tiden gör vi alltid egen hamburgerdressing, det blir mycket godare och så är det ju så enkelt!

Hamburgerdressing:
100 g bostongurka
100 g majonäs
1 gul lök
1,5 dl ketchup

Hacka löken fint och blanda med dom övriga ingredienserna. Låt stå en stund i kylskåp innan servering.


Visst är dom söta!! Bild lånad av Björlanda Gård.

Kommentarer

  1. Grattis till att ni har en sån fin möjlighet i närheten.

    SvaraRadera
  2. Det var en hög hamburgare ;-) Ser jättegott ut och härligt att ha så bra råvaror i närheten, så söta dom är!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar