onsdag 25 augusti 2010

Bondens egen marknadEtt litet tips för er som vill köpa närproducerade grönsaker, produkter mm......... Bondens egen marknad!

Detta är en torgmarknad där det enbart säljs närproducerade produkter och för att räknas som närproducerat så ska gårdarna där produkten är tillverkad ligga inom en radie av 250 km från marknadsplatsen. Lantbrukaren ska ha odlat eller fött upp allt han/hon säljer på gården.

Marknaden finns över hela Sverige och här i Göteborg så håller marknaden till i Haga, det började förra lördagen och dom kör varje lördag mellan kl.10.00-14.00 ända fram till den 30 oktober. Vad jag kan utläsa av hemsidan så är det 19 olika producenter som säljer sina varor på marknaden, allt ifrån honung, grönsaker, marmelader, sylt, rapsolja, ostar, mjöl, saft, olika inläggningar, ägg, hudvårdsprodukter, chark mm mm.

Även om jag odlar mycket av mina grönsaker själv så finns det ju ändå massor med saker som man kan hitta på marknaden, jag ska defenitivt köpa rapsolja ifrån Olivia som är kravmärkt och kommer från Vedum.

Lite bilder ifrån min egen skörd, rödbetorna är fantastiska just nu. Jag kokar dom och serverar med en klick smör eller kör dom i ugnen tillsammans med andra rotfrukter, mycket olivolja och vitlök på, det blir smaskens det!


1 kommentar :

  1. Fantastiskt, det finns en här just hos mig. Måste spana in den till helgen. Tusen tack för tipset Martina!

    SvaraRadera