söndag 18 juli 2010

Smörstekta bondbönorJag odlar bondbönor i min trädgård och i år så ser det ut att bli mycket utav dom. Det är inte speciellt svårt att odla bondbönor, dom kräver inte speciellt mycket näring men lite vill dom ändå ha. Dom växer så det knakar på längden så det är bra att stödja dom med en bambupinne. Jag odlar två sorter, en som är ifrån Gourmetgarage som heter "Aguadulce Supersimonia" och en sort ifrån Impecta som heter "Giant Exhibition Longpod"Det är lite pilligt när dom ska tillagas dock, först ska dom pillas ur skidan, sedan ska man koka dom i lättsaltat vatten ca 3 minuter, sedan skölja dom i kallt vatten och pilla av skalet. Stek dom sedan hastigt i smör tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och flingsalt. Servera tex till grillat, mycket smaskigt!!

2 kommentarer :

  1. Hej! Jag vill odla bondbönor men undrar vad det är man kan så? Finns det frö att köpa i påse eller kan man sätta en böna i jorden och så gror den?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym: ja, man köper frön i påse, eller rättare sagt torkade bönor. Finns på alla ställen där dom säljer fröer. Lycka till!

    SvaraRadera