torsdag 1 juli 2010

Mer uppdatering från odlandet....

Ja, det finns mycket att ta kort på i trädgården just nu så här kommer lite fler bilder ☺.

Basilika odlar jag alltid varje år. Det är så gott med basilika, speciellt så tycker jag om att göra pesto. På sommaren brukar jag också hacka ner färsk basilika i köttfärssåsen, blir mycket gott. I år har jag odlat två sorter, Italiano Classico och Tigullio, båda ifrån Gourmetgarage. Vilken av dom detta är har jag dock inte riktigt koll på ☺:Gul och röd lök odlar jag också varje år, den röda tycker jag alltid är svår att få stora lökar av, blir mest smått men i år ser det faktiskt ut som att båda sorterna kommer bli bra. Har även sått lök ifrån frö i år, dom har förstås inte kommit lika långt. Något som är gott är ju att dela färsk lök och grilla, stjälk och allt.


Vitlökarna satte jag i höstas och det blev rätt många, ca 100 st, en del har jag förstås redan använt som färsk vitlök vilket är jättegott. Bara att hacka ner allt, stjälken också i tex sallad, det blir en mild vitlökssmak. Har aldrig lyckats få så där jättestora vitlöksklyftor tidigare men i år så hoppas jag förstås på det ☺.


Har tidigare berättat att jag odlar vanlig växhusgurka men jag odlar även sk Västeråsgurka i en drivbänk. Har tre plantor och det brukar alltid bli tillräckligt med gurkor så vi kan göra våran egen ättiksgurka.


Har plockat fläderblommor idag och gjort flädersaft. Det ska nu stå i 3 dagar innan man kan dricka det så det återkommer jag såklart till.Jordgubbar har vi i trädgården också, bara 5-6 plantor så det blir inte så mycket men dom som blir är såååå goda. Smultron har vi förstås också, massor, just nu plockar vi varje dag.


4 kommentarer :

 1. så himla trevliga bilder.. här hinner vi inte alls med vår odling........ alldeles fö rmycket att göra :(

  SvaraRadera
 2. Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig blogg du har! Verkligen inspirerande med fina bilder, hit kommer jag tillbaka :)

  SvaraRadera
 4. Jag vill också ha en trädgård! Själv får jag nöja mig med att palla fläder från grannarna. Har fått ihop tillräckligt mycket för både flädersaft och fläderbubbel. Ikväll gjorde vi fläderpannkakor, toppengott! :-)

  SvaraRadera