Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen. Man kan äta dom redan efter ett dygn och dom passar perfekt till tex grillat kött.
Ingredienser:
4 st squash
2 små gula lökar
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2-3 tsk senapsfrö (jag använde bruna)
5 msk grovt hackad persilja
Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna skivor.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfröna och dra kastullen från värmen, låt svalna.
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Häll på lagen och låt stå i kylen över natten innan den används.
Den här satsen räckte till 2 st 1-literns glasburkar.
Åh vad gott! :-) Det ska provas!
SvaraRaderaEnkelt recept. Har du några idéer om hur man skulle kunna variera det?
SvaraRaderaJohan, varför inte lägga till chili?
SvaraRaderaJa just chili ! hur länge håller de i kylskåp oöppnade samma som gurka?
SvaraRaderaVet inte riktigt men väldigt länge iallafall!
RaderaAnvände också en halv chili i varje burk.Blev bra fart på grejerna.
SvaraRadera