torsdag 1 juli 2010

Grönsakerna frodas i trädgården

Nu växer det mycket bra i trädgården, igår regnade det till och från hela dagen och från idag och framåt så ska det bli kanonväder, trädgården älskar sådant väder!

Här kommer lite bilder ifrån trädgården:

Tomaterna växer på, här ser vi sorten San Marzano 2, en ekologisk sort ifrån Gourmetgarage.Den här sorten heter Costoluto fiorentino, ni kan ju tänka er hur god den blir när den mognar!


Första chilipepparn, sorten heter Anaheim och blir förstås röd om man låter den vara.

Odlar både sockerärt, suger snap, bondbönor, störbönor, haricot vert och purpurböna.

Odlar både huvudsallad och isbergssallad. Ser alltid till att ha små plantor på g i växthuset så jag kan fylla upp tomrummen som blir när man skördar, vill ju ha sallad hela sommaren såklart :-)Isbergssalladen heter Embrace och huvudsalladen heter Regina di maggio och är ekologisk.

Squashen odlar jag i komposten som jag har skrivit om tidigare. Plantorna var väldigt sega i början när jag satte ut dom men nu börjar den bli frodig och bladen härligt gröna, har inte skördat första squashen ännu men dom växer snabbt så det är snart dags. Den här sorten heter Genovese och är ekologisk. Något som jag inte har gjort ännu men är väldigt sugen på att testa är att fylla squashblommorna med en ricottasmet och fritera dom i olja. Ser väldigt gott ut och är populärt i Italien, någon som testat?

5 kommentarer :

 1. Oj, vad det växer hos dig. Jag har lite tomater på gång och squashämnen som börjar komma (fick KÖPA en squash häromdagen - det bar mig emot). Jag tror också att löken är rätt fin nu, men jag har inte dragit upp någon än. Ruccolan har växt migöver huvudet så nu är det dags att så omgång nr 2. Kanske i lite mindre mängd ...

  Bönor verkar inte gå alls på grund av att något äter på dem. Jag får hoppas på ärter istället.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt! Själv tror jag inte att mina tomat- och chiliplantor överlever. Jag plockade nog ut dem för tidigt..

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga tomater! Blir nog till att testa ngt sådant nästa år!

  Dina odlingar ser ut att frodas riktigt ordentligt!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Möglar din squash och vad gör du isåfall åt det? Mina squashar växer så det knakar men när de blir ca 10-15 cm blir de smala längst ut och dessutom gulnar den delen. Vill helst inte spruta på något. Har du några tips?

  Undrar Linda

  SvaraRadera
 5. Linda: jag har själv samma problem och jag har läst mig till att det beror på dålig pollinering som det kan bli vid tex mycket regn. Man kan använda sig av en pensel och försöka pollinera själv från hanblomman till honblomman. Hanblomman är den som bara sitter på en lång stjälk. Hoppas du lyckas!!

  SvaraRadera