torsdag 22 juli 2010

Dagens skörd!


Nu är det mycket som ska skördas i grönsakslanden och växthuset. Tomaterna börjar nu äntligen skifta färg, har smakat några små körsbärstomater men inte många.Idag blev det skörd av rödbetor, har två olika sorter, en vanlig rund och en avlång, "Forono" och "Detroit dark red". Squashen har verkligen satt igång att växa och jag skördar flera stycken per dag, också här odlar jag två olika sorter, "Romanesca" och "Genovese".


Isbergssalladen bildar stora fina huvuden och jag har nu skördat första. Sockerärtor, märgspritärter, brytbönor och bondbönor skördas för fullt. Här är det viktigt att man skördar varje dag för att skörden inte ska avstanna. Nedan en bild på märgspritärten "Alderman". Mycket goda att äta färska direkt ur baljan!!


Vitlöken är inte riktigt klar för skörd ännu men idag gjorde jag ett litet stickprov. Dom behöver nog några veckor till innan jag skördar dom och hänger upp på tork.Potatis skördar jag förstås också, tyvärr så har jag fått potatisbladmögel på dom men potatisen går ju att äta ändå.

För mig är det riktigt härligt att få skörda det som jag hela våren har lagt så mycket tid på och det bästa är att jag slipper åka till affären och köpa grönsaker ☺.

3 kommentarer :

  1. Jag tror jag dör av avund! Vilken skörd! Och vad med kantareller, här är det så knastertorrt att inte ens de kantarellställen med "garanterad utdelning" ger någon svamp. Och smörstekta bondbönor. Åh!

    SvaraRadera
  2. Ja, jisses vad avundsjuk jag blir! Tänk att kunna få så många olika färska grönsaker från sin egen trädgård! Så gott!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att bara kunna gå ut i trädgården och plocka alla färska grönsaker. Det är ju helt fantastiskt tycker jag.

    SvaraRadera