lördag 10 juli 2010

Besök på Bergs konditori och lite shopping på Marstrand


Häromdagen var vi på Marstrand som jag berättat om tidigare och ett besök på Bergs konditori är ju förstås obligatoriskt. Vi köpte oss varsin bulle som vi skulle ha med oss på våran picknick upp till fästningen och senare på dagen så gick jag tillbaka för att köpa med mig några bröd hem. Dom har många olika brödsorter men den som jag föll för var "Marstrandslimpan" och "Schweizerbrödet". Marstrandslimpan har jag faktiskt testat att göra själv hemma, finns med i kokboken "Bergs konditori på Marstrand" som jag skrivit om tidigare. Det andra brödet var ett surdegsbröd och jag kan berätta att det var ljuvligt gott!
Marstrand har också många småbutiker med mycket marint tema på sakerna. Jag älskar ju sådana butiker och såklart så var jag ju tvungen att köpa något. Hittade dessa fina kopparna och skålarna i samma serie i en butik som heter "Formbutiken".Det finns också mycket klädbutiker att shoppa i, många har förstås mycket båtkläder som tex Pelle P. Jag fick iallafall köpt mig ett par tunikor :-)

Trädgårdarna är jättefina och det växer rosor överallt!

3 kommentarer :

  1. Så mysigt! Jag är svag för såna där små delikatesser på burk och flaska.

    SvaraRadera
  2. Ja en Bergs skulle man ha på gångavstånd! Vilket bröd och vilka svenska bullar :-) Vill också ha såns somriga koppar och skålar. Jättegulliga!

    SvaraRadera
  3. Jag bara älskar Marstrand! Så galet mysigt :) Jag är ju egentligen en glad öckeröbo så Marstrand har varit ett måste om sommrarna :)

    SvaraRadera