lördag 12 juni 2010

Test av nya e-nummerfria produkter från Ridderheims

Ridderheims har nu kommit med ytterligare produkter som är e-nummerfria. Har tidigare skrivit om många av deras olika skinkor, rostbiff mm som jag har tyckt varit fantastiskt goda. Denna gången fick jag provsmaka köttbullar, viltfärsbiffar och prinskorvar, alla e-nummerfria.

Om vi börjar med prinskorvarna, handtillverkad och gjorda på fläskkött och hängmörat nötkött....jättegoda, nog dom godaste prinskorvarna jag smakat!Köttbullarna och pannbiffarna då....först och främst får jag ju säga att jag aldrig i vanliga fall köper färdiglagade köttbullar eller pannbiffar men jag har ju såklart ätit färdiglagade innan så det är med dom jag jämför.Viltfärsbiffar: handgjorda, smaksatta med vitpeppar och lök. Nej, dom här gillade jag inte. Kan inte riktigt förklara varför men det var någon konstig bismak som jag inte gillade.

Köttbullar: äkta skånska handgjorda köttbullar stekta i gjutjärnspanna med extra fin stekyta. Tillverkad med kött från skånska gårdar. Dom här köttbullarna var klart godare än andra som finns på marknaden men ändå inte någon höjdarsmak. Känns lite lama i smaken men om jag någon gång ska köpa färdiglagade så blir det absolut dessa.Jag tycker Ridderheims är jättebra på alla sina olika skinkor och ölkorvarna är ju jättegoda. Deras senaste Tapas sortiment är också kanon men kanske dom ska hålla sig ifrån köttbullar och pannbiffar :-)

2 kommentarer :

  1. Nu måste jag ut i butik och leta efter dessa e-nummerfria produkter som så många skrivit om senaste halvåret. Har missat den helt, men den borde ju finnas i Östersund.
    Köper mest lokalproducerade charkprodukter, men Jokkmokk räknas nog som rätt lokalt ;)

    SvaraRadera
  2. Birgitta: dom är inte helt lätt att hitta. I julas när jag ville ha deras e-nummerfria julskinka så fick jag säga till våran Ica Maxi att ta in en till mig. Tillslut tog dom in den i sortimentet så fler kunde köpa.

    SvaraRadera