Tapasafton med Ridderheims


Igår var jag och flera andra bloggare bjuden på Tapasafton med Ridderheims via Spot and Tell. Ridderheims har kommit med ett nytt koncept som dom kallar Tapas Take Away. I sortimentet finns både varma och kalla tapasrätter.



Vi blev bjudna på massor med härliga små tapasrätter och självklart hittade jag några favoriter, vad sägs om Delicias del mar som är skaldjur i en vinmarinad, kryddad med vitlök, persilja, chili och citron. Eller varför inte Pollo Barbacoa, grillad kyckling i sötstark mango- och chilisås med koriander. Sortimentet består av 40 st rätter varav ca 20 st består av sådana här små behändiga skålar som du ser på bilden nedan. Något som var riktigt gott var Torta de Jamón Ibérica som är ett tortillabröd fyllt med spansk ost och äkta pata negra skinka. Bara till att värma i stekpannan eller i brödrosten.



Det här kan nog bli det nya "fredagsmyset" tror jag. Man kan ju lätt bli lite trött på det här med tacos varje fredag. Själv tycker jag det är skönt att slippa laga något på fredagen, eller iallafall så lite som möjligt. Det här är ju ett perfekt alternativ, vissa av rätterna värmer man i micron men vissa äter man kalla. Ett glas rött vin och en bit bröd till och kvällen är räddad!☺


Tack så mycket Katja från Spot and Tell och såklart Ridderheims för att jag fick vara med!

Kommentarer

  1. Hej Martina!

    Jag missade ju dig igår. Du satt vid Jennies bord va?

    Synd att man inte visste innan vilka som skulle komma.

    Ska du till Råda säteri på lördag?

    SvaraRadera
  2. Jag blir hungrig! :-)

    Var på en restaurang i Örebro förra veckan och åt tapas, jag med. Så gott!

    SvaraRadera
  3. Ann, jag har svarat dig på din blogg!

    Frejda, javisst blev man hungrig. Det bästa är ju att jag fick en goodiebag med massa mat som kommer att ätas upp till helgen!

    SvaraRadera
  4. Sånna där kvällar är ju så mysigt, verkligen guld värt! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  5. Det låter som en mycket trevlig afton, påminner om min thaikväll, superkul helt enkelt...

    SvaraRadera
  6. Så gott det ser ut! Tapas är verkligen en favorit här ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar