fredag 18 juni 2010

Smakkväll med Årstiderna


Igår var jag bjuden till smakkväll med Årstiderna. Vi höll till nere i Fiskhamnen här i Göteborg och det bjöds på rätter ur deras Middagslåda. Årstidernas kock Maximillian stod för matlagningen och samtidigt så gav han många bra tips på hur man enkelt och snabbt kan få till sin vardagsmiddag. Vi fick även träffa killarna ifrån Fiskeboa som är dom som levererar fisken till Årstiderna och vi träffade också Märtha ifrån Gröna gårdar som bjöd på grillade nötfärsbiffar. Gröna gårdar håller till i Bohuslän och föder upp nötkreatur på ekologiskt vis. Man kan gå in på deras hemsida och beställa köttboxar.

Första rätten bestod av en kycklinggryta med röda linser och dragon och en sallad gjord på bland annat vit färsk sparris. Har aldrig ätit rå vit sparris men det var faktiskt jättegott! Vet ni att den vita sparrisen faktiskt är samma som den gröna?? Skillnaden är att man kupar upp runt den vita så den aldrig får något ljus på sig.Andra rätten bestod av stekt kolja ihop med färsk kokt potatis och en stekt grönsaksblandning bestående av bland annat paprika och gurka. Här hade Maximillian stekt alla grönsaker utan gurkan och sedan vid servering blandat i gurkan, detta gjorde att den blev lite ljummen vilket var jättegott!Deras koncept med Middagslådan tycker jag är ganska så smart, dom är ju inte först med det men skillnaden här är att lådan bara innehåller mat för 2 dagar vilket ju kan vara ganska så lagom. Jag fick ju chansen för ett tag sedan att testa deras Middagslåda och det har jag bloggat om här och dom två olika recpten jag gjorde finns här och här.

Här nedan ser vi hur Martin ifrån Fiskeboa (som också råkar vara min svåger :-) filear kolja. Martin tipsade oss om hur viktigt det är med en bra kniv när man filear och två av gästerna fick också testa på att filea med stöd ifrån Martin.Färdigt!


Här ser vi hur Maximillian halstrar koljan som Martin precis har fileat, färskare än så kan det knappast bli :-)Här nedan ser ni lite av dryckerna som det bjöds på bland annat Äpple- och hallonjuice med bubblor, inget socker tillsatt. Mycket läskande och god dryck!Här har vi Märtha ifrån Gröna gårdar som berättade om deras "gräskött" och hur mycket godare det blir med ekologiskt kött vilket jag absolut kan intyga att det är.Vi tackar Årstiderna för en trevlig kväll!

2 kommentarer :

  1. Jag har tagit diskmaskinen nu.Jobbar inte du? Hahha :D

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen ut att vara en trevlig kväll och vilken känsla med pinfärska råvaror! :-D

    SvaraRadera