onsdag 23 juni 2010

Omelett med korv


Ytterligare en rätt som hamnar under kategorin "snabbmat". Går jättesnabbt att tillaga, bara till att skära grönsakerna och korvarna i lagom bitar och sedan steka på.

Jag använde mig av färsk vit och gul lök ifrån grönsakslandet, röd paprika, gurka (första skörden), tomater, oliver, gräslök, ägg (såklart), salt, svartpeppar och herbes de provence.

Stek först korven, lägg sedan i paprikan, sedan skivad lök, i med ägg ihopvispat med kryddor, till sist på med gurka, tomat och oliver och klipp över lite gräslök.

Något som är gott att servera till omelett är keso, detta hade jag tyvärr inte idag.

Nyskördad gurka och fler är på G, nu får vi äta gurka som aldrig förr ;-)

7 kommentarer :

 1. Du ligger verkligen före med din odling. Mina slanggurkor är väl som mest 5 cm just nu. Men nu kommer sommarvärmen, hoppas jag, och då brukar det hända saker. :-)

  Jag har jättelånga blast på mina lökar, både de gula och röda, men jag har inte kollat storleken på lökarna än. Mina purjolökar är mest som lite tjockare sytråd ...

  SvaraRadera
 2. Frejda, beror väl antagligen på att jag bor längre söderut än dig (vet inte riktigt vad du bor). Den som väntar på nått gott.... ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad gott med nyskördade gurkor! :-) Ja det är bara att äta som aldrig förr ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag bor utanför Örebro och torpet ligger vid Kilsbergskanten så det är faktiskt en lite kallare zon - allt kommer senare där än inne i sta'n. Men den som väntar på något gott ... :-)

  Nu har jag semester och ska ägna mig massor åt odling och trädgård. Det ska bli så skönt.

  SvaraRadera
 5. Jag bor i Örebro - om sommaren strax utanför upp mit Kilsbergskanten och där brukar det vara kallare. Allt kommer senare än inne i sta'n och i år har det varit extra sent.

  Men nu så: nu börjar semestern och jag hoppas värmen kommer.

  SvaraRadera
 6. Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken... http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag...

  SvaraRadera
 7. Snabbt och enkelt, och gott saklart...det ar bra att laga till sa nar man har manga gronsaker hemma!
  Glad Midsommar:)

  SvaraRadera