torsdag 17 juni 2010

Och det växer och växer.....

Nu är det full fart i trädgårdslanden och växthuset. Det gäller att hänga med, vissa grönsaker växer fort tex rädisor, har redan skördat många. Salladen har jag också skördat, än så länge bara plocksalladen och ruccolan. Grävde lite lätt med handen i spannen där jag odlat potatis och kände några potatisar, tror ändå jag väntar någon vecka till innan jag skördar.

Bondbönorna med sina fräcka blommorSockerärtorna växer så det knakar, har både vanliga och "sugar snap".Har inte många jordgubbsplantor, ca 5 st men det blir ändå många "gubbar", ska bli gött att smaka :-)


Huvudsallad och isbergssallad.Här är det vitlök + frösådd gul lök, har vanlig sättlök också som kommit mycket längre.Gurkan i växthuset är på G, blir många och dom mognar snabbt.Tomaterna börjar ta sig...

6 kommentarer :

 1. Din trädgård har kommit långt - till skillnad mot min. Men så bor jag lite mer norrut än du :o)

  Min gurka är ännu bara små små plantor som inte ens blommat, mina tomater kommer så sakta med blomknoppar....Men salladen, spenaten och stjälkarna till den gula löken har jag kunnat nalla av! Och vad gott det smakar!!

  Ha en härlig trädgårdssommar!
  /Ina

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig odling du har! Blir såååå avis!!!

  SvaraRadera
 3. Lite avundsjuk är jag på dina odlingar, skulle så gärna men vi har inte plats och inget växthus har jag suck, suck.
  Hoppas det blir fina skördar för dig.

  SvaraRadera
 4. Wow, vad det växer hos dig! Själv har jag ruccola och rädisor, men resten kommer att dröja lite till. Fick jordärtskockor av en kompis idag. Hade ingen aning om att de växer på det sätt de gör. Trodde de var mer som potatis eller palsternacka.

  Din potatis i hinken blir väl alldeles lagom till midsommar? :-)

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt det ser ut! Min bondbönor ska snart också börja blomma! Skördar också plocksallad för fullt :-)

  SvaraRadera
 6. Åh, dina odlingar ligger många steg före mina. Fint, jag blir lite avis! :-)

  SvaraRadera