tisdag 1 juni 2010

Kycklingwok med risnudlar


Periodvis så gör jag den här kycklingwoken rätt så ofta men nu var det ett bra tag sedan. Ibland när jag är lite lat eller vill att woken ska gå fort att göra så händer det att jag använder mig av frysta wokgrönsaker men nu använde jag mig av endast färska grönsaker och det blir faktiskt en väldig skillnad på smaken. Känns mycket fräschare och det smakar mer helt enkelt.

Brukar alltid använda torkade limeblad i woken, ger en jättefräsch citrussmak och doft. En skvätt fisksås och oystersås i är också gott....och såklart kokosmjölken.Ingredienser:
5 st kycklingfileér
broccoli
röd paprika
morötter
squash
röd lök
färsk vitlök
2 st vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära
2 burkar kokosmjölk
några torkade limeblad
rivet skal från en lime
saften från en lime
röd currypasta
några skvättar fisksås
ca 1 msk ostronsåsHacka vitlöksklyftorna och ingefäran. Woka sedan kycklingen ihop med vitlöken och ingefäran i olja i en wokpanna, salta lite grann, lägg även i currypastan och låt den bryna med. Ta ur kycklingen och lägg den åt sidan. Fortsätt att woka alla grönsaker, dom hårdaste först (morötter och broccoli). Tillsätt kokosmjölken, limeblad och saft, fisksås, ostronsås och mer currypasta. Lägg i kycklingen och blanda runt.

Låt stå och puttra en stund, under tiden kokar du riset.

Så här härliga färger blir det:


Ikväll ska jag på Tapasafton med Ridderheims. Ska bli riktigt kul och spännande att se vad deras nya "tapassortiment" innehåller. Återkommer såklart med bilder och betyg!!

2 kommentarer :

  1. ahh vad gott det ser ut, jag har kopt en wok inte sa lange sedan sa jag experiemntera for fullt sa tack for receptet:))

    SvaraRadera