torsdag 10 juni 2010

Egenfiskad makrill på menynSambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom i aluminiumfolie. Jag la paketet direkt på gallret och det tog ca 15-20 min innan den var klar.

Passade också på att grilla några laxfiléer och till detta gjorde jag en risonisallad. Har ni inte testat risoni så kan jag absolut rekomendera er att göra det. Risoni ser ut som riskorn men det är pasta. Perfekt att ha i en sallad.


Visst är makrillarna fina, gröna och svarta precis som mitt favoritlag GAIS :-)

5 kommentarer :

 1. Tack för tipset och självförtroendet att våga prova makrill på grillen. Jag har gått och trånat över dem vid fiskvagnen och nu vågar jag nog klippa till.

  SvaraRadera
 2. Det ser gott ut, jag har aldrig lagat makrill så, måste testa.
  Mamma var i från Bohuslän, hon lärde mig att göra inkokt makrill, som jag älskade som barn, annars blir det mest stekt- och rökt makrill.

  SvaraRadera
 3. Oj va gott med nyfångad fisk på grillen! ;-)

  SvaraRadera
 4. Ser gott ut med makrill! Det var min absoluta favoriträtt när jag var liten. Makrill fylld med dill och kokt i grädde i stekpannan... Fast jag har aldrig lagat makrill själv... Kanske grilla är en idé?

  SvaraRadera
 5. Åh vad gott det ser ut, så kul när man får äta helt egen mat. ;)

  SvaraRadera