lördag 8 maj 2010

Middagslåda från Årstiderna
Som ni säkert vet så har Årstiderna olika frukt och grönsakslådor för hemkörning. Dom har nu också börjat med något som kallas "Middagslådan". Den består av 2 st middagar för 4 personer. Alla produkter är ekologiska och det är Årstiderna först i Sverige med. Recepten som följer med lådan är komponerade av Årstidernas egna kockar.

Så här går det att läsa i ett nyhetsbrev:
"I ett nära samarbete med odlare och uppfödare väljer vi ut de bästa råvarorna och ibland sådana som många kanske inte köper spontant i livsmedelsbutiken, såsom ramslök och Hokkaidopumpa. Ambitionen är att erbjuda inspiration, goda smakupplevelser och att bygga ut matrepertoaren för många familjer."

Jag har nu fått chansen att prova en Middagslåda och fick den hemkörd igår. I lådan låg diverse fräscha grönsaker (tomater, ingefära, potatis, libbsticka!, vårlök, chili, ärtor, sallad, vitlök, grapefrukt och äpple. Med i lådan var också ett paket nötfärs och ett paket lammgrytbitar, risotto och mandlar.
Alla ingredienser såg mycket fräscha ut och jag tänker såklart att tillaga dom efter dom två recepten jag fick. Spännande med libbsticka, det har jag aldrig använt förut.Jag tycker den här idén är jättebra. Perfekt för stressade småbarnsfamiljer som har svårt att hitta på vad som ska lagas till middagen. Att allt dessutom är ekologiskt är ju såklart ett stort plus!!

Återkommer såklart när jag har tillagat dom två olika maträtterna.


9 kommentarer :

 1. Guuuud så spännande! Såg dom i tidningen för inte så längesen..

  duuuu tjejen.. jag blir alltid så hungrig när jag kikar in hos dig. Här varje uppdatering även om jag inte skriver så ofta... blir alltid så jäkla hungrig av dina bilder och sugen på eget växthus att jag rusar ut igen :P
  Du e grym på att göra mat!

  Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Oj då, vilket beröm! Tack Stina. Och du är helt grym på att göra snygga bakverk, där ligger jag låååångt efter ;-)

  SvaraRadera
 3. Mmm, ser gott ut! Toppen idé att få gem en massa smaskiga grejer, synd att man bor på vischan, tar väl ett tag innan det kommer hit!
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 4. Låter dyrt... men jättebra idé så klart =)
  Men sist jag kollade så körde de inte där jag bor utan nästan bara i Stockholm...
  I framtiden kanske...

  SvaraRadera
 5. Artemis: ja, jättebilligt är det ju inte, lådan kostar ca 360 kr, ändå inte så jättedyrt tycker jag med tanke på att allt är ekologiskt + att man ju faktiskt får det kört fram till dörren. Vet inte hur utbrett deras körområde är men dom kör här i Göteborg med omnejd iallafall.

  SvaraRadera
 6. åH spännande! :) Får kika in sen och se vad du tyckte...

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka att få hem en sån låda, Martina ;)
  Hoppas de kommer hit upp till Jämtland också. Men vi är nog för få som bor här, tyvärr.
  Ha en skön vårsöndag.

  SvaraRadera
 8. Årstiderna är toppen! Tyvärr har leveranserna den senaste månaden måst avbeställas eftersom de krockat med helger och att vi varit borta. Jag riktigt LÄNGTAR till nästa tillfälle då det passar med härlig låda.
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 9. 45 kronor per person och portion tycker jag inte låter så farligt, speciellt med tanke på att allt är ekologiskt och du får det hemkört. Kul också med lite udda ingredienser. Då måste man ju prova nytt. :-) Och en annan bonus: med en sådan låda riskerar man ju inte impulsköp i affären (tyvärr en av mina laster ...).

  SvaraRadera