onsdag 5 maj 2010

Lisebergs trädgårdsdagar och vårens härliga blommor


Ett ställe här i Göteborg som är jättefint på våren med alla tulpaner, pingstliljor, penseer mm är ju Liseberg. Nu till helgen så är det trädgårdsmässa på Liseberg. I år firar mässan 10 år. Man hittar massor med olika utställare, det finns grillskola, kurser mm. Jag har varit på mässan många gånger och jag brukar alltid komma hem med en massa kassar fulla med diverse blommor och godsaker.

Mässan håller på mellan 7:e till 9:e maj, ni kan läsa mer om det här.


Ett annat välbesökt ställe i Göteborg är Botaniska trädgården. Jag har förmånen att arbeta nära Botaniska trädgården så jag brukar ta mig en lunchpromenad igenom parken rätt så ofta. Det finns något som heter Vitsippsdalen i parken och på bilderna nedan kan ni se varför den heter just så!


Ett utav mina favoritträd som blommar just nu är körsbärsträdet och det här fina trädet växer precis utanför mitt kontorsfönster, sämre utsikt kan man ju ha!

3 kommentarer :

  1. Underbart med våren och alla blommor! Aldrig varit på trädgårdsmässan men ska absolut gå dit så fort jag skaffat mig en trädgård!!;)

    SvaraRadera
  2. Å, vad vackert! Jag har varit på väg några gånger, men aldrig lyckats besöka Göteborgs botaniska trädgård.
    I närheten av mitt jobb i Hammarby Sjöstad finns ett helt hav av rosablommande körsbärsträd. Ännu är de inte helt utslagna, men snart!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera